Vacature: IT Security Specialist (UWV) – Amsterdam

Functie

Als IT Security Specialist bij UWV in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor het bedenken en realiseren van de technologie achter de informatiebeveiliging van 20.000 werkplekken, 1200 servers, 200 bedrijfsapplicaties met o.a. 150.000 medische dossiers. Oh ja, en de drukst bezochte websites van de Nederlandse overheid (samen goed voor 7 miljoen bezoekers per maand). Je opereert vanuit het CIO Office binnen het team van CISO Alex Kooistra samen met een zestal collega’s. Je staat onder de eindregie van Aart van der Vlist (CIO). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?

 • Allereerst je bemoeien met een paar (3 - 5) stoere IT projecten, waar jij verantwoordelijk bent voor de security component, denk aan:
  • De koppeling van UWV systemen en data aan het SUWI-net, waarin de SVB en gemeenten informatie uitwisselen over burgers en bedrijven.
  • Het creëren van een locatie- en device onafhankelijke werkplek voor de UWV-ers met behoud van goede beveiliging;
  • En een paar die we pas in het gesprek verklappen ;-)
 • Je werkt nauw samen met de Enterprise Security Architecten binnen het CIO Office en de Security Officers van de divisies (Werkbedrijf, Social Medische Zaken, Uitkeren, Gegevensdiensten en Klant & Service);
 • Ook het UWV beweegt naar de Cloud en dienstverlening via apps. Jij denkt mee over de beveiliging daarvan en kunt voorstellen van leveranciers inhoudelijk toetsen;UWV

Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als IT Security Specialist moet overwegen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen. En daarmee het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1300 medewerkers aan de informatievoorziening. In een grote verandering gaat nu een grote groep medewerkers van de centrale IT organisatie over naar de divisies om ze directer onder hun regie te brengen. Het CISO Office moet waarborgen dat in die nieuwe situatie consistentie zit in de gekozen security oplossingen en dat ze passen in de concern brede informatiestrategie.

Technology stack bij het UWV? UWV heeft een breed infrastructuur en applicatie landschap waarbij de meeste gangbare technologieën gebruikt worden. Denk hierbij aan Filenet, SQL Server, VMS, Aix, Linux, Wintel, Bizztalk, Oracle, Microsoft, SIEM, ISMS. 22.000 werkplekken, 31 miljoen TB aan storage.


Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau. En een CISSP certificering is wel het minimum. Certified Ethical Hacker, ook mooi. Check!
 • Je zit nu waarschijnlijk als Lead Engineer in een SOC van een grote hosting of datacenterpartij. Of je zit als Security Consultant bij een consultancy club die complexe organisaties adviseert over beveiligingsissues. Maar nu is het tijd voor je geworden om de stap van reactief naar proactief omgaan met security te maken.

* Je kennis:

 • Jij kunt complexe security vraagstukken beslisbaar maken voor management door ze helder te verwoorden op papier en IRL.
 • Thuis heb je misschien wel een heel netwerk runnen en test je allerlei nieuwe spullen uit, waar ze op je werk nog niet aan toe zijn.
 • Als ik zeg Firewall, IPS, SIEM, Stork 3.0 en IAM, ga je me niet glazig aankijken, maar knik je vol begrip.

* Je persoonlijkheid

 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Jij kunt makkelijk relaties aangaan met mensen op elk niveau, ook buiten het Security- en IT-domein.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden. En je snapt dus ook dat een beveiligingslek als laatst bij LinkedIn, onder jouw “watch” niet gaat en kan gebeuren.


Aanbod

UWV is niet gek en weet dat het niet bij élke IT Security Specialist bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Natuurlijk betaalt het UWV niet de hoogste salarissen en nee, je krijgt geen lease-auto. Als dat je drijfveren in het leven zijn, moet je niet verder lezen.

Maar wil je helemaal los in je vak en ben je de shifts in het SOC of de files op de weg zat? Dan is dit de plek waar je je uit kunt leven en ook nog tijd over houdt voor je gezin… of je vrienden ;-)

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto jaarsalaris van € 60.000 - tot € 65.000 Euro
 • In dat bedrag is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken
 • 25 Vakantiedagen (bij full-time dienstverband) + mogelijkheid voor 13 aanvullende vakantiedagen


Sollicitatie

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé IT Security Specialist voor UWV bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of te solliciteren met je Linkedin. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door de motivatie die je upload bij ‘extra document’.

Heb je nog vragen over deze vacature IT Security Specialist in Amsterdam?

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.


Neem contact op met jouw consultant

Van vacature naar jouw nieuwe baan. In 7 stappen.
1Search & shout - We zoeken de beste voor de job
2Selectie - Do you have what it takes?
3Let’s chat - Skype, FaceTime, HangOut...
4Let’s meet - For a coffee (or tea) with the employer
5Let’s meet again - Get your armbands on, you’re diving in at the deep end
6Assessment - Can you walk the way you talk?
7Arbeidsvoorwaardengesprek - Money talks...
5
Let’s meet again - Zwembandjes om, jullie duiken de diepte in

Eerlijk is eerlijk, de procedure voor deze vacature is nu best in een vergevorderd stadium. Er vinden al 2e gesprekken met kandidaten plaats. Maar in het leven is niets zeker. Dus als dit echt dé baan is die jij ambieert, solliciteer je ook nu nog. Wie niet waagt, wie niet wint.

Solliciteer met LinkedIn profiel

 • (voorbeeld: https://nl.linkedin.com/in/johndoe)

Solliciteer met CV

Oh help, een sollicitatieformulier! Het lijkt erop dat er een back-end systeem achter zit. Dat klopt! Daarom graag je motivatiebrief uploaden bij 'Extra document'. Sorry voor het ongemak.

Persoonsgegevens

Man (Male) Vrouw (Female)
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Bel me terug