Vacature: Lead Architect Online Dienstverlening (UWV) – Amsterdam

Functie

Als Lead Architect bij UWV in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor de architectuur van de online en telefonische dienstverlening voor werkzoekenden en werkgevers. Je opereert vanuit het CIO Office onder leiding van Peter Valkenburg (Hoofd CIO Office), maar je werkt intensief samen met je interne opdrachtgever de afdeling Informatie Management van de divisie Klant & Service en werkt intensief samen met Hans van Melick, Hoofd InformatiemanagementIV- Regisseur van die divisie Klant & Service. Functioneel werk je nauw samen met Peter Valkenburg (Hoofd CIO Office) en zijn team van Enterprise Architecten. Je staat onder de eindregie van Aart van der Vlist (CIO). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?

 • Allereerst word jij de geestelijk vader of moeder van de doelarchitectuur van de digitale en telefonische dienstverlening van het UWV. Daaraan toets je alle projecten.
 • Daarnaast ga je je bemoeien met een paar stoere projecten:
  • Zoals het creëren van één internetorganisatie intern en het creëren van één digitaal loket voor de burger, werkzoekend of werkgever. Je stuurt geïntegreerd de kanalen loket, telefonie, chat en online richting digitaal, zonder aan kwaliteit van dienstverlening in te boeten
  • Het aansluiten van alle divisies aan het front-end van het UWV, maar tegelijkertijd zorgen dat front- en back-end ontkoppeld zijn, zodat ze los van elkaar kunnen worden aangepast (wel zo stabiel :-));
  • En een paar die we pas in het gesprek verklappen :-)
 • Je zorgt voor de technische integratie tussen de online dienstverlening en de 600 call center medewerkers van het UWV.
 • Je werkt nauw samen met de Team Managers die verantwoordelijk zijn voor het werknemersportaal, het werkgeversportaal en het call center. Daarnaast is afstemming met de afdeling informatiebeveiliging en privacy van groot belang om een veilige omgeving voor onze klanten te borgen.
 • Binnen het team van 5 architecten binnen Klant & Service neem jij de lead op inhoud en visie zonder het baasje uit te hangen.


UWV

Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Lead Architect moet overwegen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen. En daarmee het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1.300 medewerkers aan de informatievoorziening. De afdeling Informatiemanagement van de divisie Klant & Service speelt daarin met 110 medewerkers een centrale rol, omdat ze het gezicht naar de burger gaat vormen voor alle andere divisies. Binnen het IM Office van Klant & Service (met 15 medewerkers, waaronder 5 Architecten) wordt daarover de regie gevoerd.

Technology stack bij het UWV? Microsoft (o.a. .Net) en Oracle.


Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Dat is noodzakelijk om de complexiteit van de informatiestromen en de architectuur van UWV te kunnen doorgronden.
 • Voor de e-dienstverlening vacature is brede ervaring met het opzetten van online dienstverlening van belang. Het UWV zoekt mensen die meerdere organisaties van binnen hebben gezien met een front-end, een back-end en een groot security belang.

* Je kennis:

 • Je kennis bestrijkt CMS, API’s, CRM, CTI, Beheer en Infrastructuur.
 • Kennis van Archimate is fijn, alsmede een TOGAF certificering, maar bij gebrek hieraan gaan we je er niet op afwijzen.

* Je persoonlijkheid

 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Jij kunt moeilijke zaken helder uitleggen aan mensen op elk niveau en ook buiten het IT-domein. Sterker nog: complexiteit reduceren is een stokpaardje van je.
 • Jij staat sterk in je schoenen en weet hoe je draagvlak kunt creëren om je visie te realiseren. Iedereen heeft een mening over de informatievoorziening, maar jij bent de autoriteit waar collega’s zich tot wenden als het om architectuur gaat.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Oh ja, en als je wel overal over wilt meepraten, maar geen concrete bijdrage aan het resultaat wilt leveren. Nou, dan zou ik nog even verder zoeken. Maar ben je zelfstandig, zelfsturend en lever je ook wat je belooft, dan kunnen we praten.


Aanbod

UWV is niet gek en weet dat het niet bij élke Lead Architect bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Als jij ook meer wilt doen dan bijdragen aan het vergroten van de bonus van je directie of het verhogen van de omzet van een leasemaatschappij, dan is dit een plek waar je werk er echt toe doet met de mooiste online-snoepwinkel van Nederland.

Dus werk je nu bij een financiële dienstverlener en durf je dat niet meer te zeggen op een feestje? Of zit je nu bij een ICT-dienstverlener en ben je de files en het ge… over leaseauto’s zat? Dan is dit je kans om écht het verschil te maken voor 1,4 miljoen mensen in Nederland.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto jaarsalaris van € 75.000,- tot € 85.000,- Euro.
 • Daarin is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan.
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken.
 • Flexibele werktijden.
 • Eén dag per week vanuit huis werken is geen probleem (bij fulltime dienstverband).
 • Een ideale uitgangspositie voor doorgroei naar senior IT Management rollen binnen het UWV.
 • 27 Vakantiedagen.


Sollicitatie

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Lead Architect voor UWV bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of gebruik te maken van “apply with LinkedIn”. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door de motivatie die je upload bij ‘extra document’.

Heb je nog vragen over deze vacature van Lead Architect in Amsterdam?

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.


Neem contact op met jouw consultant

Van vacature naar jouw nieuwe baan. In 7 stappen.
1Search & shout - We zoeken de beste voor de job
2Selectie - Do you have what it takes?
3Let’s chat - Skype, FaceTime, HangOut...
4Let’s meet - For a coffee (or tea) with the employer
5Let’s meet again - Get your armbands on, you’re diving in at the deep end
6Assessment - Can you walk the way you talk?
7Arbeidsvoorwaardengesprek - Money talks...
4
Let’s meet - Op de koffie (of thee) bij de werkgever

Misschien wel terwijl je dit leest, zit er een kandidaat koffie/thee te drinken bij de werkgever. Een soort verkenningsfase waarin ze praten over ‘jouw’ droombaan. Betekent dit dat je opgeeft? Nee toch? Gewoon nú solliciteren.

Solliciteer met LinkedIn profiel

 • (voorbeeld: https://nl.linkedin.com/in/johndoe)

Solliciteer met CV

Oh help, een sollicitatieformulier! Het lijkt erop dat er een back-end systeem achter zit. Dat klopt! Daarom graag je motivatiebrief uploaden bij 'Extra document'. Sorry voor het ongemak.

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M
8M
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Bel me terug